Jövőt villant az Aston Martin

2014.06.28. 09:11

A goodwoodi Festival of Speeden mutatta be legújabb koncepcióautóját az Aston Martin – igaz, egyelőre csak videón. A DP-100 ugyan később is csak videojátékban lesz elérhető, mégis fontos mérföldkő lehet a márka számára: ebből a stílusból táplálkozhatnak a jövő Astonjai.

A DP-100 Vision Gran Turismót hat hónapig reszelgették a gyáriak, akik arra törekedtek, hogy a márka legfontosabb jellemzőinek megtartása mellett újítsanak is. Sok olyan kritika érte ugyanis a briteket, hogy autóik túl egyformák, az egyes modellek külsőre alig különböztethetők meg egymástól. Az új, virtuális tanulmány ettől kissé eltávolodik, és a következő évekre is meghatározhatja az Aston Martin szellemiségét.

Bár egyelőre csak monitoron létezik a DP-100, azért a műszaki tartalmat is megálmodták hozzá. A középmotoros sportkocsi ikerturbós V12-est kapna, 800 lóerő körüli teljesítménnyel. Az autó a jövő hónaptól lesz majd letölthető az egyik legnépszerűbb autós videojáték-sorozat, a Gran Turismo éppen aktuális részéhez. Azt pedig kíváncsian várjuk, mit ültetnek át belőle a következő Aston-sportkocsikba a való életben.