Egy tankkal Afrikából Angliába

2014.06.30. 15:14

Andrew Frankel arra vállalkozott, hogy az észak-afrikai Tangerből Goodwoodba autózik, méghozzá tankolás nélkül. Ez a komp-utakat leszámítva is közel kétezer kilométeres táv, négy ország és három időzóna érintésével.

Az utazáshoz a Mercedes E 300 Bluetec Hybrid modellt használta, amelybe a 204 lóerős dízelmotor mellett egy 27 lóerős villanymotor dolgozik – ennek köszönhető, hogy bár mindenféle kíséret nélkül, hétköznapi forgalomban közlekedett, 3,1 literes átlagfogyasztást sikerült elérnie az autóval. Ez azt jelentette, hogy az 1968 kilométert a gyári tank tartalmából meg tudta tenni, igaz, itt volt egy kis csalás a történetben. A Mercedesben ugyanis benne volt a 125 euró felárért kapható túratank, amely kerek 80 liter üzemanyag befogadására képes. Ám így is figyelemre méltó eredmény, hogy az E osztály dízel-hibrid változata ennyire takarékos is lehet.

Az persze nagy kérdés, hogy mennyire érdekes a fogyasztás, ha az ember amúgy egy 49 800 eurós – bő 15 millió forintos – alapárú luxusautóval utazik.