Erősebb lesz a legdrágább Bentley

2014.07.02. 06:14

Goodwoodban szólta el magát a Bentley új vezérigazgatója, Wolfgang Dürheimer: elárulta, hogy ősszel érkezik a Mulsanne erősebb változata.

A becslések szerint az 505 lóerő helyett legalább 550-et hoznak ki a V8-as motorból, amelyet a Bentley még abból az időből örökölt, amikor egy céget alkotott a Rolls Royce-szal. A régi vágású motor teljesítményét turbófeltöltéssel növelték a jelenlegi szintre, és az is csoda, hogy képesek vele teljesíteni az aktuális károsanyag-kibocsátási normát. Ám úgy néz ki, a britek találtak még tartalékot a régi blokkban, és képesek tovább növelni a teljesítményét.

Becslések szerint így az autó végesebessége 300 km/h fölé nőhet, a gyorsulása 0-ról 100 km/h-ra pedig 5 másodperc alá csökkenthet. Az erősebb motor köré állítólag olyan autót építenek, amelyet már érdemes lesz a tulajdonosnak magának vezetni: ezt részint sportosabb futómű-hangolással, részint a 2585 kilogrammos üres tömeg csökkentésével próbálják elérni.

Az persze nagy kérdés, hogy van-e bármi értelme az amúgy is megfizethetetlen luxusmodellből egy második változatot bemutatni – valószínű, hogy a fejlesztés értelme inkább az, hogy a felszínen tartsák a Bentey nevet annak ellenére, hogy sok újdonságot mostanság nem láthattunk a Crewe-i luxusautó-márkától.