Vadiúj amerikai sportkocsi születik

2014.07.03. 15:06

James Glickenhaus, egykori filmrendező és forgatókönyv-író, aki később befektetőként is sikeresnek bizonyult, 2006-ban építtette meg első saját autóját a Pininfarinával. Az utolsó Ferrari Enzót vette meg, amellyel azonnal átment a formatervező stúduióba, és rendelt egy teljesen új karosszériát az 1963-as Le Mans versenygép, a Ferrari 330 P3/4 mintájára. Később készíttetett egy versenyváltozatot, már a Ferrari 430 Scuderia alapjaira, ám úgy néz ki, ennyivel nem elégszik meg – a következő lépcsőfok egy teljesen saját fejlesztésű sportkocsi bemutatása.

Az SCG 003 – a Scuderua Cameron Glickenhaus harmadik modellje a P 4/5 és a P 4/5 Competizione után – jövő tavasszal, a Genfi Autószalonon mutatkozik majd be a világ előtt, és elsősorban versenyzésre lesz alkalmas. Egyelőre csak a karbonszálas vázszerkezetet mutatták meg, de ez is elég látványos, és ami szokatlan, jól mutatja, milyen vonalvezetésű lesz a végleges autó tetővonala. Egyébként az új sportkocsi kivételesen könnyű lesz, ha igazak a hírek: a tervezők a 725 kilogrammot célozták meg, így a 3,5 literes, V6-os Ford Ecoboost turbómotorral is gyorsabb lehet, mint Ferrari technikára épített elődei.

Az elsődleges cél az, hogy a versenygép – a P4/5 Competizionéhez hasonlóan – indulhasson a Nürburgring-i 24 órás versenyen a 2015-ös szezonban, de Glickenhaus szerint akár készülhet is egy kisebb sorozat az SCG 003-asból, ha megfelelő érdeklődés mutatkozik iránta.