Jövőre jön az új Bugatti Veyron

2014.07.10. 18:04

Még mindig csak pletykákból tudunk a Bugatti sportkocsi második generációjáról, de ezek szerint akár már jövőre bemutathatják a még erősebb és gyorsabb változatot. Úgy tűnik, a koncepción nem változtatnak sokat, csak a teljesítményt növelik még tovább, méghozzá elektromos segédhajtással.

Ha igazak a hírek, a W16-os turbómotoron nem változtatnak sokat, marad a Grand Sport nyolcliteres, 1200 lóerős motorja, viszont a hajtásláncot kiegészítik egy KERS-szerű elektromos alrendszerrel, amely rövid időre 1500 lóerőre növelheti a teljesítményt. Természetesen a csúcssebesség növelése is a célok között szerepel, hisz idő közben a Hennessey Venom 435 km/h-s sebességi rekordot állított fel, amit biztosan megpróbálnak megdönteni.

A pletykákban egy meglepő szám is szerepel: eszerint a cél 450 ilyen autó eladása lenne, ami nagyon soknak tűnik ahhoz képest, hogy az aktuális Veyron Grand Sport sem fogy úgy, ahogy szeretnék. Állítólag vagy húsz autó még mindig a Bugatti raktáraiban porosodik pedig ebből a változatból csupán 300 példányt gyártottak. A Bugatti persze a kezdetektől arról szólt, hogy a VW csoport készítse el a legek autóját, amely árban, teljesítményben, végsebességben, és minden egyébben is a csúcsot jelenti.