Legyártották a hatmilliomodik Audi Quattrót

2014.07.12. 13:33

Egy napokban gyártott SQ5-ös lett a hatmilliomodik összkerékhajtású Audi. A márkának harmincnégy év kellett ahhoz, hogy elérjék ezt a határt, azonban ha tovább tart a jelenlegi lendület, a tízmilliomodik Audi Quattro még 2020 előtt elkészülhet.

Az Audi az 1980-as Genfi Autószalonon jött elő az első quattróval, két évvel később pedig rali-világbajnokságot nyertek a versenysportban újítónak számító összkerékhajtással. A németeknek bejött az újítás, és ma már nem rétegigényt szolgálnak ki vele. Jelenleg száz Audi-vásárlóból negyvennégy quattro-hajtással rendeli autóját. Ilyen aránnyal egy konkurens sem büszkélkedhet, és nem kizárt, hogy ez az arány a jövőben tovább javulhat. A hatból az utolsó millióhoz például csak másfél évre volt szükségük.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.