Most már hozzánk is jön az új Jazz?

2014.07.15. 17:58

Egy egész év eltelt már azóta, hogy bemutatták a Honda Fitet, a Jazz tengeren túli testvérét. Épp ideje lenne, hogy leváltsák vele a nálunk 2008 óta árult második generációt.

Fotó: AutoWeek
Fotó: AutoWeek

A napokban már Európában is elcsíptek egy felirat nélküli kis Hondát, amely első ránézésre egyedül a minimálisan átdolgozott hűtőrácsban különbözik az USA-ban és Japánban forgalmazot Fittől. Az álcázás teljes hiányából arra lehet következtetni, hogy a bemutató nem lehet már messze, vagyis az eddigi generációkhoz hasonlóan bő év késéssel kapja meg Európa a Jazzt.

A japánokra tipikus titkolózás közepette természetesen nem lehet tudni, hogy milyen motorokkal hozzák, de a Fitet 1,3-as és 1,5-ös, 100, illetve 130 lóerős benzinesekkel árulják, valamint egy hibrid hajtáslánccal. Ha ezek a motorok nálunk is megjelennek, azzal teljesítményben jelentőset lépne előre a jelenleg legfeljebb 1,4-es, 99 lóerős motorral kapható kisautó. Nem csodálkoznánk, ha az őszi Párizsi Autószalonon hivatalosan is bemutatnák, és még idén megérkeznének az első darabok Európába.