3-as BMW-d van? Új légzsákot kapsz

2014.07.17. 16:31

Nagy sláger a használtpiacon az E46-os kódra hallgató 3-as BMW, zsákszámra hozzák őket nyugatról. Akinek ilyen van, érdemes most ellátogatnia a márkaszervizbe, hogy kicseréljék az utasoldali légzsákot.

Nemrég volt már egy visszahívás a BMW-nél ugyanerre az alkatrészre, amikor csak a 2001 és 2003 közötti évjáratokról gondolták, hogy problémásak lehetnek, de a légzsákok beszállítója, a japán Takata más márkák kapcsán kiderítette, hogy szélesebb alvázszám-tartomány lehet érintett. Most mindegyik, 1999 májusa és 2006 augusztusa között gyártott E46-osban, összesen 1,6 millió autóban cseréli ki a BMW ingyenesen a légzsákot.

Más gyártók autóinál tűnt fel, hogy a légzsák gázfejlesztője problémás lehet, ezután a BMW megelőző intézkedésként döntött úgy, hogy visszahívja a 3-asokat, noha ők egyetlen esetet sem regisztráltak, amelynél ilyen jellegű meghibásodás történt.

A BMW Magyarország megkeresi az érintett tulajdonosokat, akikkel kapcsolatban vannak, de a tíz-tizenöt éves autók többszörös tulajdonosváltásai után, illetve a rengeteg importált autó miatt feltehetően nem tudnak mindenkit elérni, ezért ha önnek ilyen autója van, egyeztessen időpontot egy márkakereskedőnél, ahol körülbelül egy óra alatt díjmentesen kicserélik a légzsákot.