Késik a törpe-Panamera?

2014.07.17. 06:08

A Porsche Cayenne kistestvére, a Macan átütő sikere után logikusnak tűnne, ha a Panamera mellé is hasonló recept szerint összedobnának egy kisebb ötajtóst. A porschésok nemrég még bizakodóan beszéltek a Panamera Junior jövőjéről, ám most azt pletykálják, 2019-ig nem lesz belőle semmi.

Két éve mutatta be a Porsche a letaglózó szépségű Sport Turismo tanulmányautót, és nem sokkal később elárulták, ilyennek tudnának elképzelni egy Panameránál kisebb ötajtóst, amely az 5-ös BMW-vel és a Mercedes E osztállyal versenyezhetne. A cég agresszív terjeszkedési stratégiájába szépen illeszkedett a Pajun nak becézett, a konszern többi márkájával közös platformra épülő Porsche, bennfentesek most viszont azt terjesztik, hogy kihúzták a 2018-ra megvalósítandó tervek közül.

A késést többféle spekulációval is lehet magyarázni: egyesek szerint a Porsche Le Mans-i szereplése annyi pénzt emészt fel, hogy kevesebb marad fejlesztésekre, mások úgy találgatnak, a VW-konszern stratégái húzták keresztül a tervet. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy a kívánatos kis Porschére még jó pár évet kell várni, ha egyáltalán lesz belőle valami.