Egy Tesla-tulajdonos építené ki Kínában az elektromos töltőállomásokat

2014.07.19. 09:51

Egy Model S-tulajdonos nem bírja kivárni, míg a Tesla kiépíti töltőállomásait Kínában, ezért maga építene Superchargereket szerte az országban. Az ötletre a vállalat is vevő.

Különféle bürokratikus kellemetlenségek után, a Tesla nagy lendülettel építi piacát Kínában. Az ottani népes közép- és felsőosztály a jelek szerint rákapott a kaliforniaiak elektromos sportautójára, de a gyorstöltőhálózat hiányosságai miatt az ügyfelek egyelőre nem élvezhetik autójukat teljes komfortjában. A Tesla honlapja szerint Kínában jelenleg csupán négy töltőállomásuk van, holott az ország óceánpartján egymást érik a tízmilliós metropoliszok. Ezen változtatna egy helyi üzletember, egyben Model S-tulajdonos.

Zong Yi mindjárt nagyot gondolt, amikor kitalálta, húsz Tesla-töltőállomást telepít saját költségén. Tervei szerint tizenhat különböző várost érintene egy nagyjából 5000 kilométer hosszú sávban, amelyben egymástól még töltött akkumulátornyi távolságra lennének az állomások. A projekt állítólag már folyamatban van, a Tesla pedig kedvező áron biztosítja a töltőket, és a munka koordinálásában is segít. A kérdés csupán annyi, hogy Yi milyen hasznot remél az üzleten, a superchargerek egyik legvonzóbb tulajdonsága ugyanis, hogy a Tesla-ügyfelei számára ingyenesen használhatóak szerte a világon.