Tata-alapokra épülhetnek a Jaguarok

2014.07.20. 11:15

Akár a Jaguar és a Land Rover több modellje is Tata-alapokra épülhet a közeljövőben. A platformot a februári, indiai Auto Expón bemutatott Nexon tanulmányautótól kölcsönözhetik.

A futurisztikus koncepcióból a tervek szerint hamarosan elkészül a sorozatgyártású változat, amely 2017-ben kerülhet a kereskedésekbe. Minden bizonnyal ezt követően érkeznek majd meg a kompakt hobbiterepjáró padlólemezére épülő Jaguarok és Land Roverek is. A jövőben azonban nem ez lesz az egyetlen közös eleme az indiai anyavállalat és a két brit márka autóinak.

A hírek szerint ugyanis a Jaguar-Land Rover csoport új, Ingenium motorcsaládjába tartozó kétliteres, négyhengeres turbómotorok akár Tatákat is hajthatnak. Azt ugyan egyelőre nem tudni, hogy mely indiai modellek kaphatják meg ezeket a motorokat, de itt természetesen nem az olcsósága miatt vonzó Nanóra kell gondolni.

Darren Bowler, a Tata ausztráliai importőrének ügyvezetője ugyanakkor mindenkit megnyugtatott arról, hogy a jövőben sem forgalmaznak majd Jaguarokat vagy éppen Land Rovereket Tata-emblémával, ahogy Tata-modellekre sem kerül fel a két brit márka logója.