Már dolgoznak a Twingo RS-en

2014.07.26. 06:57

A kifutó Twingo RS is igen szórakoztató kis vakarcs volt, de a következő generáció farmotorral, hátsókerék-hajtással még ígéretesebbnek tűnik. Ha hihetünk a kémfotóknak, már dolgoznak rajta.

A Renault-nál nagyon értenek a sportos kisautókhoz, legyen az Mégane, Clio vagy Twingo, az RS-ek szinte kivétel nélkül a legjobb hot hatch-ek közé tartoznak. Az új Twingo pedig minden eddiginél különlegesebb alap, hiszen a farában hordja a motorját, amely a hátsó kerekeket hajtja. Ha ehhez jól nyúlnak hozzá, lemoshatják a pályáról a konkurenciát.

Persze a gyár eddig egyetlen információmorzsát sem ejtett el, de a fotó láttán beindult a találgatás, vajon milyen motor lehet benne. A kilencszáz köbcentis Tce 110-120 lóerőre felhúzott változatától egy 150-160 lóerős négyhengeres turbósig bármi elképzelhető, bár a szűk motorteret elnézve valószínűbb, hogy megmaradnak három hengernél. Reméljük, legalább kézi váltót párosítanak hozzá, és nem egy olyan automatát, mint az emiatt sokat kritizált, aktuális Clio RS-nél.

A fekete prototípus még erősen kísérleti járműnek látszik – nem valószínű, hogy még idén megtartják a bemutatóját. Nem lennénk viszont meglepve, ha az őszi Párizsi Autószalonon utalásképpen megmutatnának egy ráutaló tanulmányt, amelyből már valami kiderül abból, milyen is lesz a következő Twingo RS.