Íme, a legdurvább McLaren

2014.07.27. 16:29

A McLaren tavaly tavasszal mutatta be a brit sportkocsigyártás legújabb csúcsát, a P1-est. A 916 lóerős összteljesítményű hibridre szinte mindenki rácsodálkozott, és az egymillió eurós vételár ellenére igen hamar gazdára is talált mind a 375 példány. Most úgy tűnik, tudják fokozni.

A P1 GTR-t az augusztusi Pebble Beach Concours d'Elegance rendezvényen mutatják be, egyes források azonban már tudni vélik, hogy ezer lóerő körüli szörnyeteget kapunk. Ehhez a kasznit is átfaragták kicsit a nagyobb leszorító erő és a kedvezőbb légellenállás érdekében. Az újdonság ugyanis elsősorban versenypályákra készül, ezzel emléket állítva az egykori Le Mans-i győztes McLaren F1 GTR-nek.

Akik lemaradtak a 375 darab P1-es egyikéről, annak sem fognak örülni, hogy GTR-t csak a P1-tulajdonosok vehetnek. Egyelőre nem tudni, hányat terveznek a csúcs-McLarenből, a gyártást mindenestre jövőre kezdik, a potenciális vásárlókat pedig már értesítették is a lehetőségről.

Akik P1 GTR-t vesznek, nemcsak egy exkluzív autóért fizetik ki a közel kétmillió fontra (770 millió forintra) saccolt vételárat. Konzultációs lehetőséget kapnak a Forma-1-es McLaren istálló erőnléti edzőivel, hozzáférhetnek az F1-es szimulátorhoz, és hat mclarenes pályanapon is részt vehetnek - ezek mindegyikét a Forma-1-es világbajnokságról ismert aszfaltcsíkokon rendezik meg.