Új Kia sláger augusztusra

2014.07.30. 07:09

Még bőven a rettenetes minőség szinonímája volt a koreai autógyár márkaneve, amikor megjelent az első Sorento, és elkezdett új vásárlókat szerezni a márkának. A típus azóta is sikeres, olyannyira, hogy már a harmadik generáció bemutatására készülődnek a koreaiak.

Az autóról egyelőre csak egy pár vázlatot mutattak a gyáriak, különösebb kommentár nélkül. Ám ezeken is jól látszik, hogy törekedtek az autó stílusának jellegzetesebbé tételére. Az új orrkialakítás leginkább talán a Jaguar aktuális modelljeit idézi, de az összkép így is karakteresebbnek tűnik, mint a leköszönő második generáció, amelyet nehéz beazonosítani, ha épp nem látjuk a jelvényt rajta. Azt persze nem tudhatjuk, hogy a vázlatok stílusából mennyit sikerült megőrizni a gyártás előkészítése során, de e tekintetben a koreaiak eddig nemigen okoztak csalódást.

Műszaki szempontból nem várható nagy változás: a legnagyobb Kia terepjáró európai változatába ezúttal is korszerű négyhengeres turbódízel motort várhatunk, míg Észak-Amerikában és Kínában valószínűleg négy- és hathengeres benzinmotorokkal kínálják majd. Emellett várhatóan érkezik egy új fejlesztésű hibrid változat is. Ennél többet csak az augusztusra várható világpremieren árulnak el.