2014.08.02. 09:32

A részvényesek is rábólintottak, így szabad utat kapott a Fiat és a Chrysler összeolvadása. A Fiat Chrysler Automotive NV egy Hollandiában bejegyzett vállalat lesz, nagy-britanniai központtal. A változásokkal a részvényesek nyolc százaléka nem értett egyet, ők adott esetben még okozhatnak nehézségeket az átalakulás folyamatában.

A Fiat Chrysler Automotive első, ideiglenes irodáit a Londontól mintegy 30 kilométerre fekvő Slough-ban állítják föl, de 2014 végéig a végleges központot is kialakítják a fővárosban. A vállalatot a New York-i tőzsdén tervezik majd bejegyeztetni. A Fiat vezetői nagy lehetőségeket látnak az átalakulásban.

Ezek a változások persze nem jelentik azt, hogy a Fiat elszakad Olaszországtól. Számos feladatot továbbra is Torinóból látnak el, és a vállalatcsoport több modelljét is Olaszországban gyártják majd. Így például a Jeep Renegade-et, valamint a Maserati és az évek óta megújulásra váró Alfa Romeo új típusait is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.