2014.08.02. 21:32

Az elmúlt napok nem a legszerencsésebben teltek a túraautó-világbajnokságban szereplő Zengő Motorsport számára. Michelisz Norbert az utazás viszontagságai miatt a pénteki gyakorlásról le is maradt, így némi meglepetést jelentett, hogy az első szombati szabadedzésen a hatodik helyet csípte meg. A második szabadedzést nyolcadikként zárta.

Fotó: zengomotorsport.hu
Fotó: zengomotorsport.hu

Az időmérőn aztán végképp nem látszott Norbin, hogy lefárasztották volna az előző néhány nap történései. Az első etapban a legjobb időt futotta, aztán a Q2-ből a negyedik helyen lépett tovább a kvalifikáció harmadik szakaszába. Itt ugyancsak jó időt autózott, 1:44.408-cal a negyedik rajtkockából vághat neki az első futamnak vasárnap.

Michelisz ezzel a legjobb hondás lett, megelőzve Tiago Monteirót, és csupán a három Citroënnel nem bírt. A pole pozíciót az idei szezon meglepetésembere, a bajnoki cím esélyesének számító argentin José Maria Lopez kaparintotta meg, mögüle Yvan Muller várja a rajtot. A harmadik hely Sebastien Loebé.

Az argentínai első futamot magyar idő szerint vasárnap este hétkor rajtoltatják, a második versenynek kilenckor vágnak neki a versenyzők. Utóbbin Michelisz Norbert a hetedik helyről indul.