Közel ezer kilométernyi dugórekord Franciaországban

2014.08.04. 08:16

Rekordhosszúságú dugók alakultak ki szombaton a városokból vakációra kirajzók miatt a franciaországi utakon: a forgalmi torlódások összességében majdnem ezer kilométert tettek ki.

Franciaország augusztusi óriás dugói közismertek. A franciák nagy része augusztus első heteiben veszi ki szabadságát, és indul útnak évtizedek óta, amiért az ország útjai ilyenkor rendkívül túlterheltek. A most szombati csúcspont dél körül volt, amikor 994 kilométerre rúgott a dugók hossza az országban. Ez a távolság akkora, mintha az észak-franciaországi Lille és a délnyugati Biarritz közötti útvonal teljesen beállt volna, és közel három és félszer nagyobb, mint a Sopron és Kecskemét közti távolság. Ez rekordnak számít. Az előző rendkívüli össztorlódást múlt év augusztus 17-én jegyezték fel Franciaországban, akkor 877 kilométert mértek az ezt figyelő szerv műszerei.

Szombat délutánra valamelyest enyhült a forgalom, de még akkor is mintegy 600 kilométert tett ki a kocsisorok összhosszúsága. Olaszország irányában, a Mont-Blanc-alagút felé igencsak türelmesnek kellett lenniük a gépkocsivezetőknek, mintegy 2 óra 15 percet álltak a dugóban, amely még délután is három kilométeres volt. Délnyugat-Franciaországban, a Spanyolország irányába vezető A63-as autópályán szintén 19 kilométeres kocsisor alakult ki.