Jön a világ új leggyorsabb pickupja

2014.08.09. 10:48

Saját rekordjára tör, egy újabb leggyorsabb pickupot adna a világnak a Holden házi tunercége, a HSV. Az új csúcs nagyon közel lehet majd a háromszáz kilométer/órához.

A Maloo R8
A Maloo R8

A HSV még 2006-ban szerezte meg a leggyorsabb pickup rekordját a Maloo R8 nevű platósával. Az autó az ausztrál piacon népszerű kétajtós Holden Commodore egy tuningváltozata, a rekorder darab legnagyobb sebességét 271,44 kilométer/óránál hitelesítette a Guinness bizottsága. Azzal a csúccsal egy Dodge Ram SRT-10 248 kilométer/órás rekordját adták át a múltnak az ausztrálok, most pedig a sajátjukat fejelnék meg egy újabb Maloo-val.

Az R8-at váltó Maloo GTS egyelőre csak terv, de úgy hírlik, a General Motors 6,2 literes V8-asát kapja majd, ugyanazt az 580 lóerős motort, ami a Camaro ZL1-et is hajtja. Ez már önmagában jó előjel, tekintve, hogy az R8 szintén GM-től örökölt V8-asa csupán 435 lóerős volt. A rekordhajsza előtt persze alaposan felhúzzák majd a pickupot, aminek célja egyértelműen a 300 m/órás határ átlépése lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.