Elmarad a legendás verseny

2014.08.10. 13:03

A heves esőzések miatt a csapadékvíz elárasztotta a bonneville-i sós síkságot, ezért elmarad az idei Speed Week rendezvénysorozata. A legendás helyszínhez számos szárazföldi sebességrekord fűződik, ezeket azonban az időjárás miatt nem lesz módjuk megdönteni a versenyzőknek.

A Speed Week az eredeti tervek szerint augusztus 9-én kezdődött volna, és egy ideig még maguk a szervezők is reménykedtek abban, hogy a terület felszárad, és a pálya alkalmas lesz a versenyzésre. Ez azonban nem így történt, a körülmények lehetetlenné tették a rekordkísérleteket. Arról, hogy egy későbbi időpontban meg tudják-e tartani a 2014-es rendezvényt, még folynak az egyeztetések, hivatalos bejelentést a következő hetekben tehetnek ezzel kapcsolatban.

Idén egyébként éppen a századik évfordulóját ünnepelhetnék az első bonneville-i sebességrekordnak, így különösen kellemetlen, hogy kútba esik a verseny. A sós síkságon 1914-ben Teddy Tetzlaff közel 230 km/h-s sebességgel száguldott a kiszáradt tómederben. Azóta persze számos kategóriában megmérethetik magukat a versenyzők, a rekordhajhászásról kiváló film is készült már.