Kétszáz amerikai klasszikus

2014.08.10. 16:03

Nem mindennapi autógyűjtemény darabjainak keresnek hamarosan új gazdát az egyesült államokbeli Grant városában. A VanDerBrink Auctions aukciós ház árverésén egy családi vállalkozás kétszáz autóból álló kollekciója kerül kalapács alá.

A Bullock család Chevrolet-kereskedést üzemeltetett, azonban az autók között korántsem csak Chevyk vannak, és nem is nullkilométeres járművekről van szó. Mivel azonban Bullockéknak restaurátor-műhelyük is van, az autók egy része kifogástalan állapotú, felújított darab, és rengeteg tartalék alkatrész is jár hozzájuk.

A gyűjtemény legérdekesebb darabjai közt van Ford A-modell, Pontiac GTO, harmincas évekbeli Buick versenyautó, és Ford iskolabusz is. A teljes járműparkot szinte felsorolni is lehetetlen, de a licitet szervező cég oldalán azért persze elérhető. A kollekció jelentős része ugyan felújításra szorul, de ez aligha szegi majd a tehetősebb gyűjtők kedvét.

Az árverést szeptember hatodikán tartják, az érdeklődők egy nappal korábban megtekinthetik az autókat. Azt egyelőre nem tudni, mekkora bevételre számít a VanDerBrink Auctions, de a teljes gyűjteményből minden bizonnyal jelentős összeg folyik be a kasszába.