Képeken az új haszon-Dacia

2014.08.11. 16:39

A Dacia korábban a hosszú tengelytávú Logan MCV műszaki alapjaira épített platós modellt, de miután a második generációs Loganból ilyen változat már nem készül, máshogy kell kielégíteni a piaci keresletet.

A legstrapabíróbb Daciaként a Duster adja is magát, de korábban csak eseti átépítésekről érketek hírek: a Renault helyi fejlesztőközpontja, az RTR épített ilyen modellt. Most azonban olyan hírek érkeztek, amelyek szerint már a szériagyártásra készülnek, és már a végső tesztelés folyik a Daciánál. Ahogy a képeken látszik, egyszerű, szimpla kabinos pick-upról van szó, amely még csak nem is hosszabb, mint a Duster. Így a raktér inkább mély, mint hosszú, ennek ellenére számos feladatra ez a modell is alkalmas lehet. A konkrét példány fronthajtású lehet – legalábbis hátul nincs jele, hogy felverte volna a sarat az autó oldalára, ahogy elöl – viszont láthatóan erősen túl van rakva,ami lehet akár a tesztelés része is.

A pletykák szerint akár már az idei Párizsi Autószalonon leleplezhetik a gyári Duster pick-upot, amely műszaki szempontból aligha különbözik majd az ötajtós szabadidő-autótól, bár nem kizárt, hogy a teher-változatból teljesen kihagyják az összkerék-hajtást, így több hely maradhat a rakománynak.