BMW i8 a szépségversenyre

2014.08.12. 11:44

Aki csak egy kicsit ad magára, mutat valami érdekeset a Pebble Beach Concours d'Elegance-on. A BMW-nek az idén nem volt kéznél igazi újdonság, ezért az i8 egyedi változatával turnéznak, amely eladó. Az árából magát a rendezvényt támogatják.

A Pebble Beach Concours d'Elegance az Egyesült Államok, sőt, mára talán a világ legrangosabb, klasszikus autóritkaságokat felvonultató rendezvénye. Ám annak ellenére, hogy ez az esemény nem igazán az új autókról szól, a prémium-autógyártóknak is teret engednek, és azok nem is hálátlanok. A BMW most például csak azért készített egy teljesen egyedi i8-ast, hogy azt eladva az árát a Concours d'Elegance-t rendező alapítványnak adományozza. A vasárnapig tartó őrületben persze a porszürke i8 lesz a legkisebb attrakció, de ilyen tényleg nem készül több.

Maga az autó elsősorban a részletek kivitelezésében tér el a többi példánytól. Ilyen krémszín-barna belső kárpitozást csak itt használ a BMW, ahogy a külső kétféle szürke fényezésről – hivatalosan Frozen Grey Metallic a főszín, ami egy metgálfényű középszürke árnyalat – is azt mondják, más példányokon nem használják fel. Az i8 ettől még nem kerül közelebb a Concours ideáljához, a tökéletes állapotú, legalább hatvan éves és legalább hat, de még inkább tizenkét hengeres, legendás álomautóhoz, de ott lehet.

És a BMW számára nyilván ez az, ami fontos: mutatkozni a potenciális vásárlók között, lehetőleg exkluzív társasában régi és csodaszép Rolls Royce-ok, Aston Martinok és sosem hallott nevű, de annál izgalmasabb autóritkaságok társaságában. Ez pedig pont egy ilyen lehetőség, amely talán feledteti az idegenkedők egy részével, hogy a karbonszálas kupét háromhengeres turbómotor hajtja, néha némi elektromos segítséggel.