Ez a közepes, de hosszított Infiniti

2014.08.20. 16:40

Alapvetően nem mondhatjuk az Infiniti Q50-t kicsi autónak. Az Audi A6 és az 5-ös BMW konkurense nem csak Európában és Amerikában próbál teret hódítani magának, hanem Kínában is. Ott pedig bevett szokás, hogy a kisebb prémium szedánokból is készítenek nyújtott tengelytávú változatot. A Nissan luxusmárkája semmiben sem akar lemaradni, ezért most ők is beálltak a sorba.

A Q50L motorterébe egy új, kétliteres, négyhengeres, 208 lóerős, benzines turbómotor kerül, aminek a nyomatéka 320 Nm. Bizonyára nem fog erőlködni az autó, még ezzel a néhány centi betoldással sem. A váltó hétsebességes, automata, de van kézi kapcsolású módja is. Kütyük terén is fejlesztettek a japánok, van már adaptív kormányzási rendszer, érintőképernyős kezelőfelület és 14 hangszórós hangrendszer is az autóban.

Mivel a Q50L-t a későbbiekben sem akarják máshol piacra dobni, ezért nem is meglepő, hogy a hivatalos bemutató is a Chengdu Motor Show-n lesz, ami e hónap végén kezdődik. Aki mindenképp nyújtott Infinitire vágyik, de nem menne érte Kínáig, annak sincs oka aggodalomra. A Q70L-t áprilisban mutatják be New Yorkban.