Már tesztelik a Hyundai BMW-verő sportkupéját

2014.08.22. 14:24

Kémfotók szerint a Hyundai már javában teszteli a következő Genesis Coupét. A közúti teszten ért sportkupé próbája kissé tán korai, tekintve, hogy a 2016-ra ígérik a forgalmazását.

A 2008 óta gyártott Genesisszel a Hyundai elérte, amit akart: megmaradt az Észak-Amerikai piacon. Az Európában kevésbé ismert prémium koreai eddigi két generációja közül egyik sem nekünk készült, legalábbis ami a szedánt illeti. Az első generációs kupéból viszont még nálunk is járt tesztautó, vegyes fogadtatás kísérte. A most fotózott prototípust is első sorban az amerikai igényekre reszelik, az új kupé két évvel követheti az új szedánt.

A második generációs Genesis fogadtatása parádés. A leggyakrabban emlegetett jelző vele kapcsolatban a luxus volt, ez ugyanis már elért arra a szintre, ahova az elsőnek nem sikerült maradéktalanul. Érdekesebb formaterv, kidolgozottabb belső és korszerűbb műszaki tartalom – minden területen túllépte az elődöt, piacain egyértelműen prémiumként aposztrofálják, ami jó előjel a Genesis Coupé számára, amit már az Audi S5-tel és a M4-es BMW-vel egy ringbe szánnak.

A 2016-ra várt Genesis Coupé az új szedántól várhatóan megkapja az ötliteres V8-ast, amit a mostani 419 lóerőről 450 fölé tornászhatnak, mire a kétajtósba kerül. Az alap hátsókerékhajtásos modell kérhető lesz összkerékhajtással is, minden adott tehát a jó fogadtatásra. Egy tényező van még, ami ebben a kategóriában sokat nyom: a külső, de a sokat sejtető képeket látva talán erre sem lesz gond.