Afrika meghódítására emlékeznek

2014.08.24. 17:07

Korlátozott darabszámú különmodellt készít a Defenderből a Land Rover. Az Africa Editionnel azt ünneplik, hogy Afrikában olyan terepeket hódítottak meg, ahová korábban még nem jutott el más gyártó járműve. Az egészben viszont az a legérdekesebb, hogy nem kerek évfordulóhoz kapcsolódnak: közleményük szerint 67 éve küzdik le a szinte járhatatlan utak jelentette akadályokat.

A limitált szériás darabok fekete fényezéssel készülnek, piros tetővel. A könnyűfém kerekek szintén feketék lesznek, és a beltérben is e két szín dominál majd. Választható extra lesz többek közt a gallytörő rács, a hátsó fellépő és a tetőcsomagtartó is. Technikai szempontból nem lesz nagy változás a Defender 90 és 110 modellekhez képest. Az Africa Edition is megkapja a jól ismert 2,2-es négyhengeres dízelmotort, hatgangos kézi váltóval.

Azt egyelőre nem tudni, mikor dobják piacra a limitált Defendert, amelynek egyelőre az árát sem hozták nyilvánosságra. Azt azonban már tudni lehet, hogy nem készül belőle túl sok: összesen ötven példányban gondolkodnak, ebből pedig egy igen vastag ceruzával írt árcédulára lehet következtetni.