Háromhengeres Volvók jöhetnek

2014.08.24. 11:52

Háromhengeres turbómotorokkal bővíti palettáját a Volvo a közeljövőben. A hírek szerint akár két éven belül, 2016-ban meg is kezdenék ezek forgalmazását, de előbb a négyhengeres Drive-E motorcsaládot teszik majd teljessé.

Az 1,5-ös háromhengeresek akár az S60-as és V60-as Volvóba is bekerülhetnek, sőt az XC hobbiterepjáró-sorozat kisebb tagjai is megkaphatják. A svéd márka hajtásláncokért felelős vezetője, Derek Crabb szerint ennél nagyobb modellekbe egyelőre nem tervezik az új blokkokat, elsősorban a nyomaték miatt.

A legkorábban 2016-ban érkező háromhengereseknek a későbbiekben hibridhajtás részeként is hasznát vehetik. Villanymotorral - esetleg villanymotorokkal - kombinálva akár a nagyobb Volvókba is alkalmassá válhat az 1,5-ös, amely segíthet megfelelni a szigorúbb károsanyag-kibocsátási normáknak.

Az új motor bemutatásáig persze a Volvónak még számos tennivalója van. Hamarosan bemutatják például az új XC90-est, amelynek kulcsszerepe lehet a márka jövőjét tekintve. Maga a vezérigazgató, Hakan Samuelsson is úgy nyilatkozott, ez az utolsó esélyük, ha fel akarják venni a versenyt a német prémiumgyártókkal. Az új SUV-ot augusztus 26-án leplezik le.