Ismeretlen Mercedesek lepték el Kecskemétet

2014.08.25. 16:29

Már a B osztály esetében is szembesültünk a jelenséggel: az előszéria autóit Kecskeméten, a gyár környékén próbálgatják az üzem egyes munkatársai, bár e premier még hátra van. Egyszerre akár tucatnyi autó is futhat Kecskeméten és környékén, persze a megfelelő álcázással.

Ezúttal a Mercedes CLA kombi változatának gyártására készülnek, amely jó eséllyel heteken belül bemutatkozik valamelyik őszi autószalonon. A Shooting Brake-et eddig még tanulmányautóként sem láthattuk, ám a képek alapján elég pontosan elképzelhető, hogy milyen lesz a gyártásra kész változat. Láthatóan a CLS Shooting Brake stílusát igyekeztek áthozni a kisebb, fronthajtásos modellre, igyekezve megtartani a négyajtós változat lendületes karakterét. Műszakilag egyébként nem várható nagy különbség a CLS már ismert alapváltozatához képest, legfeljebb a hátsó futómű hangolása lehet eltérő.

A CLA Shooting Brake valószínűleg az utolsó az új fronthajtású Mercedesek sorában, hisz összesen ötféle karosszériaváltozatot ígértek, amelyek közül eddig négy – az A, a B, a CLA és a GLA – kapható. Korábban ugyan szó esett róla, hogy készülne kétajtós kupé vagy kabrió, de valószínűtlen, hogy ezeket megérné gyártásba küldeni.