Ennél fényűzőbb kisbusz nincs!

2014.08.28. 06:17

Nincs olyan Mercedes modell, amelyet a Brabus ne építene át, vagy ne kínálna hozzá alkatrészeket. A moszkvai autószalonon most a Sprinter átalakított változatát mutatták be, és nem spóroltak semmin.

A Brabus Business Lounge a nagyobb tengelytávú magasított utastérrel rendelkező modellen alapul. A külső részhez az új lökhárítón, a LED-sorokon, és felniken kívül nem nyúltak, viszont az utastérben annál radikálisabb munkát végeztek. Az üléseket úgy helyezték el, hogy az utasok egymással szembefordítva akár tárgyalhatnak is. Az szinte magától értetődő, hogy a fotelek hűthetőek és fűthetőek, deréktámasszal és masszázsfunkcióval rendelkeznek, sőt, síkba is dönthetők, ha az utas szundítana egyet út közben. A harmadik üléssor összecsukható, de ha még több helyre lenne szükség a csomagoknak, akkor akár ki is emelhetőek.

A cég a vevő ízlésére bízza a bőrhuzatok árnyalatát, így akár kétszínű belteret is rendelhetünk. Valódi fából készül a padlóburkolat is. A buszba még egy egyedi hőmérséklet-szabályzót is építettek, ezt az ilyenekre szakosodott Eberspächer szállítja. A multimédiás rendszer is hasonló színvonalú, képes arra, hogy az utasok telefonjaira, vagy táblagépeire kapcsolódjon, szinte függetlenül attól, hogy azok milyen operációs rendszert használnak. A szórakozásról egy 42 hüvelykes Full HD LCD TV monitor gondoskodik, de a háttal utazóknak is jut egy-egy tízhüvelykes kijelző.

Ugyan az ár egyelőre még nem ismert, de sokat sejtet, hogy a moszkvai autószalonon mutatták be a buszt, alighanem a tehetős orosz üzletemberek megrendelésire számítva. Nem kétséges, hogy lesz iránta kereslet, hisz aki nem csak az anyagi helyzetét akarja hangsúlyozni egy luxusautóval, de dolgozna, netán pihenne út közben, annak talán a legjobb választás egy efféle luxus-furgon.