Japán ellenfél a Porsche Panamerának?

2014.09.04. 13:00

Egyelőre csak egy előzetes képen mutatták meg az Infiniti párizsi meglepetését, de ez alapján már sejthető, mit tartogat a Nissan luxusmárkája. És úgy hallani, bár tanulmány lesz, nem marad örökké az.

Az Infiniti eddig meglehetősen konzervatív módon bővítette a kínálatát: csak azokban a kategóriákban jelent meg, ahol van esély nagyobb példányszámokat eladni, viszont az első Infiniti FX óta nem terveztek olyan szériamodellt, amelyre igazán felkapta volna a fejét a közönség. A Q80 persze nem változtathat ezen sokat, hisz nem lesz szériamodell – legalábbis egyelőre – de a sziluettje alapján legalább a megszokott sémáktól távol esik. Az egyetlen, eddig közzétett képen ugyanis látszik, hogy az autó motorházteteje legalább a teljes hossz harmadát teszi ki, a tetővonal pedig egészen az autó végéig tart.

A körvonala alapján gondolhatnánk, hogy egy szépvonalú kétajtós sportkocsiról van szó, de a híradások ennek ellentmondanak: azok szerint négyajtós és négyszemélyes a Q80, az alapját pedig nem házon belül fejlesztik, hanem a Mercedes MRA jelzésű hátsókerék-hajtású platformjára épül majd. Egy ekkora autóhoz persze nagy teljesítményű motor illene, és ha igaz, ilyen is kerül bele: hibrid hajtásról hallani, a Nissan saját V6-os blokkjával, és 700 lóerő körüli összteljesítménnyel.

Mindez jórészt persze nem hivatalos információ, a világpremiert október 2-án tartják a Párizsi Autószalonon, így bővebbet akkor tudhatunk meg a típusról.