Még az idén láthatjuk az Audi A9-et

2014.09.09. 06:12

Úgy hallani, az A9-esen valóban dolgoznak az Audinál – az első tanulmányautót, amely már a típus jellegzetes vonásait mutatja, állítólag már az idén novemberben megmutatják a Los Angeles Auto Show-n.

Egyelőre annyi tűnik biztosnak, hogy a típus már a szabvány hosszmotoros MLB padlólemezre épül, a formatervezési munkáit pedig az a Marc Lichte irányítja majd, aki a legfrissebb VW Passat terveiért is felelős. Az új formatervezési főnök állítólag nem csak ennek a konkrét típusnak a megtervezésére kapott megbízást, de a teljes Audi formavilág átalakítására is, azaz a novemberben érkező tanulmányautó a következő évtized Audi stílusának előfutára is lesz.

Magáról az A9-ről egyelőre annyit lehet hallani, hogy a Mercedes CLS-hez hasonló dinamilkus, négyajtós óriás-kupé lesz, amely az A7-esnél sportosabb és drágább lehet. Ha a formát jól fogadja a közönség, akkor a szabványos műszaki alapoknak köszönhetően viszonylag hamar elkészülhet a gyártásra érett modell – állítólag 2017-ben már be is mutathatják.