Kikacsint az új, olcsó Opel

2014.09.10. 15:03

Az Opel az Adammal már megpróbálta megvetni a lábát a kisautó-szegmensben, de a színes apróság nem olcsó. Azoknak az igényeit nem elégíti ki, akik spórolós városi járművet keresnek spórolós áron, és ezt az Opelnél is tudják, sőt, már megoldásuk is van rá.

Egyelőre csak egy körvonal-fotót mutattak, azt is a brit, Vauxhall jelvényes változatról. Ez a Viva nevet kapta, de az Opel állítólag máshogy nevezi majd a saját változatát. Az viszont itt is látszik, hogy a tetővonal és az ablakok formája egy az egyben megegyezik a Chevrolet Sparkéval, amelyet a Chevrolet márka európai kivonulásával eltűnt a piacról. Szerepe szerint az új modell egyébként az Opel Agilát váltja, amelyet a magyar Suzuki gyártott bérmunkában a GM számára. Úgy tudjuk, az új kiskocsi már az Opel új, ezres háromhengeres benzinmotor-családjának egyes tagjaival érkezik, és nem a Chevroletből ismert régebbi tervezésű motorokkal, bár azt nem tudni, hogy az új háromhengeres mely változatait alkalmazzák majd.

Az új modell kampányát meglehetősen korán megkezdte az Opel, legalábbis úgy tudjuk, a Vauxhall Viva és Opel testvére csak a jövő márciusi Genfi Autószalonon mutatkozik be hivatalosan.