Tovább él a régi Volvo XC90

2014.09.12. 06:17

Érdekes döntést hozott a Volvo – valószínűleg tulajdonosa, a Geely nyomására. Nem szabadulnak meg a régi XC90-es gyártósorától, hanem tovább üzemeltetik azt. A Volvo nagy terepjárójának első generációját Kínában gyártják tovább, és csak ott lesz kapható, a félreértések elkerülése érdekében XC Classic néven.

A részletekről egyelőre keveset tudunk, a helyi média szerint azonban a motorválasztéka is a régebbi Volvo motorokra épül majd. Állítólag 2,5 literes, 220 lóerős öthengeressel készítik a kínaiak számára, egy olyan motorral, amely Európában már nem felelne meg a környezetvédelmi előírásoknak, Kínában viszont még bőven megfelel az érvényes szabályoknak. Ha igaz, csak összkerék-hajtással gyártják majd az XC Classicot, és ötfokozatú manuális vagy automata váltóval.

Egyes hírek szerint azonban nem ez lesz az egyetlen szokatlan XC90 változat Kína számára. A régi modell mellett gyártják majd az újat is, és ebből lesz négyszemélyes, hatalmas lábterű luxuskivitel is, kifejezetten sofőrös felhasználásra. Erről sokat nem tudni, de mivel az XC90-esben hét ülés is elfér három sorban, akár az autó megnyújtása nélkül is kialakítható benne annyi hely, hogy a hátsó utas akár ki is nyujthassa a lábát.

Bár lassan, de egyre egyértelműbben körvonalazódik, hogy a Geelynek milyen jellegű tervei vannak a Volvóval Kínában: szeretnék az Audihoz hasonlóan népszerűvé tenni a tehetősebbek körében, és ehhez most igyekeznek kialakítani a helyi igényeknek minél inkább megfelelő kínálatot.