Mi lesz a Mini roadsterével?

2014.09.13. 17:41

Fél éven belül dönthetnek a Vision Superleggera tanulmány megvalósításáról a Mini vezetői. A koncepciót még májusban fedték fel a Concorso d'Eleganza Villa d'Estén, júniusban pedig már arról szóltak a hírek, hogy zöld utat kapott a sorozatgyártás is. Valójában azonban ez nem ennyire egyszerű.

A brit márka egyik vezetőségi tagja, Peter Schwarzenbauer szerint komoly mérlegelést igényel az autó sorsa. Nemcsak arról kell dönteniük ugyanis, hogy egyáltalán megvalósulhat-e a kétüléses roadster, hanem arról is, hogy ők maguk gyártják-e majd a modellt, vagy kiszervezik az összeszerelést – utóbbi lehetőségnél rögtön felmerül az a kérdés is, hogy ki lehet a partner.

A formaterv maga sem a Mini kizárólagos munkája, abban ugyanis az olasz Carozzeria Touring Superleggera közreműködött. A közös munka eredménye egy olyan letisztult, egyszerű vonalvezetésű karosszéria, amely néhány elemében – így az első fényszórókban – emlékeztet a Mini többi modelljére is. Belül pedig bőrkárpit és alumíniummal borított műszerfal erősíti a prémium-érzetet.

A koncepcióautó teljesen elektromos hajtással készült, de a sorozatgyártású változat esetében nem zárható ki az sem, hogy benzinmotort kap. Amennyiben szabad utat kap, a Superleggera a nyolcadik modell lehet a Mini palettáján. Schwarzenbauer szerint később akár tízre is nőhet ez a szám, de ha mégis más irányba mozdulnak, ötre is csökkenhet.