Sejtelmes Toyota a láthatáron

2014.09.16. 06:53

Úgy fest, a Toyota is megpróbál labdába rúgni a Nissan Juke kategóriájában, miután az Urban Cruiser nem igazán vált be erre a célra. Az új versenyző előfutárának tűnik a Párizsi Autószalonon bemutatkozó C-HR.

A korábban Auris Cross néven emlegetett modell előfutára a körvonal alapján egyszerű kompakt szabadidő-autónak ígérkezik, szokatlanul nagy hátsó lámpatestekkel, lapos szögbe állított hátsó ablakkal és viszonylag nagy hasmagassággal. Úgy tűnik, ezzel a tanulmánnyal Toyota tisztes késéssel követi azt az utat, amelyet manapság a legtöbb európai gyártó is, annak ellenére, hogy annak idején a RAV4-essel a szabadidő-autó kategória egyik úttörője volt a japán gyártó.

Egyes feltételezések szerint ha a tanulmányt jól fogadja a közönség, az Auris Cross akár már 2017-re piacon lehet. Ez pedig jó kitörési lehetőség lenne a Toyotának, amely mostanság komoly gondokkal küzd Európában, például az Avensis meglepően alacsony eladási számainak köszönhetően.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.