2014.09.17. 16:18

A Honda furcsa formatervei korábban is kivertek már néhány biztosítékot a szaksajtóban, de a vadiúj Vezel/HR-V és a harmadik generációs Jazz/Fit még különösebben néz ki. Talán ezért döntöttek úgy, hogy az európai forgalmazás beindítása előtt megmutatják a két típust Európának, még tét nélkül, prototípusként.

A HR-V Prototype-ról már hírt adtunk korábban is, a Jazz Prototype-ot viszont csak most jelentette be a Honda. A két képen persze egy alig átdolgozott szériagyártású Fit látható, alufelnikkel, picit eltérő hűtőmaszk-díszítéssel és lökhárító-nyílásokkal, illetve egy kis tetőspoilerrel. Esztétikában nincs abszolút igazság, de ezt az orrkialakítást mi speciel újragondolnánk a helyükben, hisz ha ezt nem nézzük, az autó maga igazán ígéretes. Az elődjénél mindössze másfél centivel nagyobb jármű ugyanolyan szupertágasnak ígérkezik, és állítólag még takarékosabb is lehet az 1,3 literes Earth Dreams motorral.

Ha minden jól megy, és a közönségnek egy része legalább elfogadja az új formát, akkor jövő nyáron kezdődhet az új Jazz forgalmazása, de – a gyártó érdekében – mi azért reménykedünk benne, hogy legalább az orrára faragnak egy kevésbé billdog-pofára emlékeztető műanyag-darabot a Honda tervezői.