2014.09.19. 06:10

A Volvónál is tudják, hogy egy jó gyári tuning nagyon jó eszköz a vevő pénztárcájának szélesebbre nyitásához. Így az új XC90-hez is ez az első kiegészítő, amit bemutattak.

A svédek teljes optikai csomagot készítettek, vadiúj lökhárítókkal, akipufogóvégekkel, tetőspoilerrel, és többféle nagy átmérőjű, ötágú felnivel. Az összkép nem nagyon különbözik a szériamodellétől, épp csak annyira, hogy megakadjon az új Volvón a bámészkodó szem. Ugyanakkor nem rombolja le a Volvo visszafogott arculatát – ez amolyan svéd tuning, nem hivalkodik, mint a németek. Igaz, egyelőre nem is olyan teljes: a motorokhoz a gyáriak egyelőre nem nyúltak. Így a legerősebb változat itt is a T8, amelyben a két első kereket 320 lóerős, turbóval és mechanikus kompresszorral feltöltött kétliteres négyhengeres hajtja, míg a hátsókat 80 lovas villanymotor. Így az összteljesítmény elérheti a 400 lóerőt, ám az R-Design csomagot a gyengébb benzines, és dízelmotoros változatokhoz is meg lehet majd rendelni.

Az XC90 sportcsomagját már októberben meg lehet majd rendelni, az első példányokat viszont csak 2015 májusában szállítják majd le.