Hibriden dolgozik a Lamborghini?

2014.09.20. 14:40

Sejtelmes teaser-fotóval borzolja a kedélyeket a Lamborghini a Párizsi Autószalon előtt. Az olasz gyártó érkező újdonságának sziluettje az olyan régebbi modelleket idézi, mint például az Espada, de túl sokat egyelőre nem tudni róla. A képhez mindössze annyit fűztek hozzá, hogy: ha egyszer elérted a tökéletest, csak meg kell dupláznod.

Kiszivárgott azonban egy logó, amelyből kicsivel többre lehet következtetni. Az Asterion-logót a hírek szerint már szabadalmaztatták is, a jövőben ezzel a típusjelzéssel ellátott autó mellett videojátékok és ruházati cikkek is megjelenhetnek. Ami viszont igazán érdekes, az az Asterion szó O-betűjénél látható villám. Ebből egészen egyértelműen levezethető, hogy hibridhajtású modellen dolgoznak a Lambónál.

Ha pedig az Asterion szó jelentését is megnézzük, további találgatásokba bocsátkozhatunk. A görög mitológiában ugyanis ez egy félig ember, félig bika teremtményt jelöl – az autó így minden bizonnyal a hagyományos Lamborghini-jegyeket ötvözi majd valami újszerűvel.

Egy hibrid sportautó piacra dobása korántsem lenne érthetetlen lépés az olaszoktól. Ebben a szegmensben már jelen van ugyanis a Ferrari a LaFerrarival, a Porsche a 918 Spyderrel és a McLaren is a P1-essel. Az ígéretek szerint október másodikán, egy sajtótájékoztatón számol majd be új modelljéről a Lamborghini.