Videón a brutális amerikai Bogár

2014.09.21. 14:23

Bár júniusban már minden fontos részletét megismertük az Andretti Autosport GRC névre keresztelt Volkswagen Beetle-jének, akcióban eddig nem mutatták meg az 544 lóerős krossz-Bogarat. Az autó premierje előtt aztán kiadták ezt a videót.

Igaz, premierjét korábbra ígérték, a hétvégén bemutatkozik végre a Beetle GRC. A ralikrossz szakágra fejlesztett Bogár az egyre népszerűbb Red Bull Global néven futó amerikai ralikrossz-bajnokság Los Angeles-i fordulóján debütál a hétvégén, Scott Speed és Tanner Faust kezei között. A váltásnak nagy a tétje, négy versennyel a bajnokság vége előtt ugyanis még nyitott a pontverseny, és az eddig Polóval induló srácok esélyesek az egyéni címre. Speed esélyei különösen jók, ő a tabella harmadik helyén zavarja le típusváltást.

Akinek ne lenne ismerős a korábban többször beharangozott Beetle GRC, talán meglepi majd, hogy az autó erősebb, mint a rali-világbajnokságon használt Polo WRC. Az Andretti Autosport Bogarában egy 544 lóerős, 1,6 literes, négyhengeres TSI-t találni. A versenyautó 2,1 másodperc alatt van nulláról hatvan mérföldön (96 km/óra), ami a ralikrosszban tán a legfontosabb tartomány. Hogy ez a technika mire lesz elég a DS3-assal, Fiesta ST-kkel, Hyundai Velosterekkel és WRX STi-kkel sűrített mezőnyben hétvégén kiderül, de látva, hogy a csapat meglépte a váltást, aligha teljesít majd rosszabbul, mint a szezonban eddig használt Polo.