Rendes formát kap a Mitsubishi Outlander?

2014.09.22. 16:28

A japán gyártónál egyértelműen szakítottak a korábbi nagyszájú egyen-formatervvel, de egy darabig úgy tűnt, nem nagyon eröltetik, hogy bármilyen egységes stílusa legyen az autóiknak. Ebből a néhány éves időszakból származik az aktuális Outlander, amelyen nagyítóval kell megkeresni a jellegzetes részleteket, de úgy tűnik, a Mitsubishi döntéshozói is rájöttek a hibára.

Épp ezért most készítettek egy Outlander PHEV Concept-S nevű modellt, amely nagyobb részt láthatóan megegyezik a sorozatgyártású hibrid Outlanderrel, csak az orrát és a farát cserélték ki teljesen. A végeredmény meglepően egységes, mintha az eleve ilyennek tervezett autót valami fura oknál fogva első körben direkt semmilyenre maszkírozták volna. Az érdekes, X forma orr-résszel az elmúlt években tanulmányokon már találkozhattunk – és szigorúan véve még ez a gép is tanulmánynak számít – de ez az első alkalom, hogy olyan autón látjuk, amely hamarosan akár gyártásba is kerülhet.

Ha a közönség reakciója nem lesz elutasító, akkor valószínű, hogy az Outlander, és a többi Mitsubishi is hasonló stílusban újulhat meg, ami sokat segíthet az eladásokon, hisz így a Mitsubishi névhez ismét egy megjegyezhető karakter társul majd, és nem az az összevissza stíluskavalkád, mint mostanság. A Concept S-szel először a Párizsi Autószalonon találkozhat a közönség, az Outlander felújítása viszont aligha esedékes egy éven belül.