Kiszivárgott képeken a hibrid Lamborghini?

2014.09.28. 11:03

Már néhány nappal az október másodikai hivatalos bemutató előtt kiszivárgott néhány fotó a Lamborghini érkező hibridjéről, az Asterionról. A képekre egy újságban bukkantak, és egyelőre csak meglehetősen gyenge minőségben láthatjuk rajtuk az olaszok újdonságát.

A Lamborghini a közelmúltban már nyilvánosságra hozott egy igen titokzatos kedvcsináló fotót, amelyen mindössze az autó néhány körvonala látszódik, ráadásul a név és a műszaki jellemzők kapcsán is nagy a homály. Kiszivárgott azonban egy logó, amelyet az olasz sportkocsigyártó jegyeztetett be. Ebből lehet arra következtetni, hogy Asterionnak hívják majd a gépet, az O-betűn elhelyezett villám-szimbólum pedig a hibridhajtást jelölheti.

A hibrid sportkocsi ötlete nem mondható újszerűnek, sőt talán itt is az ideje, hogy a Lambótól is láthassunk hasonlót. Korábban a Ferrari a LaFerrarival, a McLaren a P1-essel, a Porsche pedig a 918 Spyderrel lépett be ebbe a szegmensbe, és szinte biztos, hogy a Lamborghininek is meglesz a saját vevőköre.

A Párizsi Autószalonra azonban nemcsak ezzel az egy újdonsággal készül a Lamborghini. A hírek szerint az Aventadoron alapul a másik bemutatásra váró modell – egyes források már biztosra veszik, hogy az erősebb és gyorsabb Aventador SV-ről van szó.