Ezer lóerős utcai Audi jön?

2014.09.30. 12:10

Bár amióta a Porsche is a VW csoport része a Lamborghini mellett, az Audi sportkocsik létjogosultsága is megkérdőjeleződött, a legújabb pletykák szerint ismét egy kétüléses utcai gépen dolgoznak, méghozzá olyanon, amely sok tekintetben a Bugatti Veyront is felülmúlná.

Az eddig kiszivárgott információk szerint a Le Mans versenyautókhoz hasonló autóba ikerturbós, 6 literes V10-es motor kerülne, amely durván 850 lóerős lenne önmagában. Ez kerülne a teljes egészében karbonszálas karosszériába, a kétüléses utasfülke elé. A végeredmény állítólag egy olyan utcai sportkocsi lenne, amely ugyan utcai használatra szinte alkalmatlan, viszont versenypályán verhetetlen. Egyesek azt is tudni vélik, hogy a Porsche 918-aséhoz hasonló hibrid hajtásláncot kaphat az autó, amely időlegesen ezer lóerő fölé emelné a teljesítményét.

Egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy az Audi tényleg készít egy ilyen autót, afféle erődemonstrációként. A fejlesztési költség persze aligha térül meg néhány tíz vagy száz autó legyártásánál – akár millió eurós nagyságrendű ár mellett sem – de az R10 nem is erről szól, hanem hogy ezzel is tovább erősödjön az Audi sportos arculata.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.