Új terepjárón dolgozik a Mercedes

2014.10.01. 15:00

Lassan azt sem könnyű elképzelni, hogy merre tudnak még kínálatot bővíteni a német luxusautó-gyártók. Úgy néz ki, már a piac minden kis zugára rávetették magukat, és az autókategóriák keresztezésének minden lehetséges variációját végigzongorázták már. De úgy tűnik, akadnak még ötletek. A Mercedesnél biztosan.

Úgy tudjuk, a cég most a zord külsejű G osztály sikerét próbálja megismételni egy kevésbé kőkori modellel. A GLB néven emlegetett autó a fronthajtású MFA 2 padlólemezre épül, de a GLA osztálynál férfiasabb, masszívabb külsejű, és sokkal nagyobb belső terű autót kell elképzelnünk. Az X247-esként is ismert modell formaterve egyesek szerint az Ener-G-Force nevű tanulmányautóéra emlékeztet majd, talán kevésbé aránytalanul hatalmas kerekekkel, de ugyanezzel a masszív stílussal.

Az új típust állítólag igen széles teljesítmény-spektrummal kínálják majd: az alapváltozatokba háromhengeres, Renault eredetű motorok kerülnek majd, de az AMG jelzésű csúcsmodell legalább 360 lóerős lesz – akárcsak a jelenlegi MFA alapú AMG modellek. Valószínű, hogy az erősebb változatokat már a Mercedes 9 fokozatú automata váltójával kínálják majd, amely a következő néhány évben lassan kiválthatja a jelenleg használt hétsebességest a teljes kínálatban.

Mindez persze még sokat változhat, hiszen a GLB fejlesztését épp csak elkezdték, így a végeges modell aligha kerül gyártásba 2018 előtt.