2014.10.05. 10:01

Az augusztusi Argentin Nagydíj után hosszabb szünetet tartott a túraautó-világbajnokság mezőnye. Ezen a hétvégén azonban végre újra autóba ültek a pilóták. A Zengő Motorsport magyar pilótája, Michelisz Norbert számára nem kezdődött túl biztatóan a Kínai Nagydíj, az első teszten ugyanis csupán a 13. helyet tudta megcsípni Hondájával.

Forrás: zengomotorsport.hu
Forrás: zengomotorsport.hu

Az első hivatalos szabadedzésen azonban rögtön javítani tudott, és a negyedik helyre hozta be a Civicet. Az időmérőn aztán a hatodik legjobb időt autózta, ez pedig az első futamon hatodik, a másodikon ötödik rajtkockát ért Norbinak. A legnagyobb meglepetést az szolgáltatta, hogy a pole pozíciót a chevrolet-s Chilton szerezte meg a Hondával versenyző Monteiro előtt, az eddig szinte legyőzhetetlen Citroëneket megelőzve.

Chilton aztán az első futamon meg is őrizte helyét a mezőny elején, mögötte két citroënes, Yvan Muller és José Maria Lopez ért célba. Sebastien Loeböt még a Chevy Cruze-t terelgető Morbidelli is megelőzte. Michelisz két Ladával a nyakán, Thompson és Huff előtt futott be hatodikként. A második futam rajtját tehát az ötödik helyről várhatja Norbi.

Frissítés: Norbi a második futamon is meg tudta tartani rajtpozícióját, így ötödikként végzett. A dobogó legfelső fokára - igen nagy meglepetésre - a ladás robert Huff állhatott fel, a második a chevrolet-s Tom coronel lett. A pódiumra a citroen pilótái közül csak Loeb fért oda, megelőzve márkatársát, Lopezt.