A BMW nyúlta le a Ferrari kulcsemberét

2014.10.10. 16:32

Igazán szokatlan, hogy a Ferrari egyik leghűségesebb szakembere lép most le a BMW-hez. Ebből akár egész meredek dolgokra is következtethetünk.

Roberto Fedelli meglehetősen hűséges Ferrari alkalmazottnak tűnt eddig. Mondhatni saját nevelés, hisz még 1988-ban kezdett Maranellóban dolgozni, és 2007 óta irányította az utcai autók tervezését. Az utolsó, már ismert munkája a LaFerrari volt, de a következő három-négy évben még jön néhány olyan modell, amelynek a fejlesztése még az ő irányítása alatt kezdődött meg.

A BMW szóvivője meglehetősen szűkszavúan és titokzatosan fogalmazott az újonnan leigazolt munkatárssal kapcsolatban. „Egyelőre nem mondhajtuk el, hogy muilyen feladatot szánunk neki.” Az azonban egyértelmű, hogy Fedelli a sportkocsi-tervezésben van otthon, így valószínűtlen, hogy célszerű utcai modellek tervezésére alkalmaznák. A leigazolása mögött akár az a szándék is meghúzódhat, hogy a BMW valódi szupersportkocsi építésére szánta el magát, hisz a konkurensek már mind készítenek ilyesmit: az Audi az R8-ast, a Mercedes az AMG GT-t, nem is beszélve a Porschéről, amely egész sportkocsi-családot kínál. A bajorok azonban rég nem jutottak tovább a tanulmányautó-készítésénél, bár úgy tűnik, a műszaki lehetőség adott lenne egy vérbeli sportkocsi elkészítéséhez.

A német gyártó egyébként láthatóan igyekszik elkerülni annak a látszatát is, hogy Fedelli távozása a Ferraritól összefüggésben lenne a Ferrari elnök, Luca di Montezemolo távozásával.