2014.10.11. 17:13

Alig egy hónapja jelentette be távozását a Ferrari első embere, Luca di Montezemolo, a Fiat-Chrysler háza táján azonban most újabb nagy változásról szólnak a hírek. Sergio Marchionne, a vállalat vezérigazgatója 2018-ban köszön le posztjáról.

Marchionne 2004-ben lett a Fiat vezére, és afféle válságmenedzserként kezdett munkához. Az ő nevéhez fűződik a Chryslerrel kötött házasság megalapozása, valamint a Fiat bevételeinek jelentős növelése is. Ezt a számot az elmúlt tíz évben meg tudták ötszörözni az olaszok.

Az igazgató előtt azonban még így is számos feladat áll: a Jeepből egy világszerte is népszerű márkát szeretnének faragni, és fontos tennivaló lenne az Alfa Romeo talpra állítása is. Az Alfa ugyanis régóta nehéz helyzetben van, egymás után készülnek a tervek a megmentésére. A Volkswagen már többször is eljátszott a felvásárlás gondolatával, de a Fiat – úgy tűnik - ragaszkodik leányvállalatához.

Egyelőre nem tudni, ki lehet Marchionne utóda, az azonban biztosnak tűnik, hogy nem a jelenlegi elnök veszi át a pozíciót. John Elkann maradhat az elnöki székben, az új vezérigazgató pedig olyasvalaki lehet, aki komoly tapasztalatokkal rendelkezik ebben a szerepkörben.