Videón az 1000+ lóerős LaFerrari

2014.10.12. 15:07

Immár a sokadik LaFerrari-prototípust videózták a napokban. A Paul Ricardban hajtott szürke példány nagy valószínűséggel már az 1000+ lóerős XX-változat.

Nem a McLaren az egyetlen, aki éppen versenypálya-specifikus változatot farag csúcsmodelljéből – a fenti kémvideó szerint a Ferrarinál is munkában vannak a fejlesztők. A rossz minőségű felvételen jól kivehető, hogy hátulra került egy nagy hátsó szárny, és az első lökhárítót is átszabták. A nemzetközi szaksajtó szerint a videón az XX látható, a LaFerrari csúcsváltozata, amiből mindössze harmincat gyártanak majd az olaszok.

A korábbi hírek szerint a Ferrari XX-nél alaposan megerősítik az alap 6,3 literes V12-est, és a hozzá kapcsolódó elektromotort. Az eddig 963 lóerős összteljesítményt produkáló autó a technikai módosításokkal 1050 lóerősre erősödne, ami az aerodinamikai változásokkal együtt sok jót ígér. Egyelőre azonban minden ezzel kapcsolatos híresztelés bizonytalan, ahogy az sem tudni, mikor végeznek az XX fejlesztésével. A videót látva nem kizárt, hogy tartani tudják a korábban mondott határidőt, és 2015 első felében jön a csúcs-LaFerrari.