Megvillan az Audi A9

2014.10.14. 11:34

Az eddig közzétett egy szem előzetes fotó ugyan nem mutat sokat – konkrétan az autó felülnézetét mutatja, szinte teljes sötétben – de néhány érdekes részlet azért megfigyelhető rajta.

Az Audi Los Angelesben tervezi bemutatni az A9-est, amely egyelőre csak tanulmányautó lesz, viszont a készítői azt álítják, teljesen új stílust hordoz majd, amely később a teljes Audi kínálatra átterjed majd. És ez a vázlat az első lehetőség e stíluselemek megfigyelésére. Ami igazán feltűnő, az az egyetlen lendületes ívvel megrajzolt tetővonal, amely halványan a 23 évvel ezelőtti Avus tanulmányra emlékeztet, bár az A9 egyértelműen nem sportkocsi lesz, hanem valami egész más.

Hogy pontosan mi, azt nehéz megmondani. Az árnykép alapján valamiféle nagy ötajtósnak mondanánk, a fura, szögletes kitüremkedést hátul azonban nehéz hova tenni. Az persze, hogy az autó neve nem Q-val kezdődik, kizárja a lehetőséget, hogy egy újabb hobbiterepjáró-féleséggel lenne dolgunk, de az nem kizárt, hogy valamiféle átmeneti jármű – elterjedt nevén crossover – lesz, félúton a személyautók és a szabadidő-autók között.

Ha igazak a pletykák, a tanulmányt 2017 körül követi majd egy szériamodell is, amelyet az Audi szabvány hosszmotoros MLB padlólemezének továbbfejlesztett változatára építenek majd. A tanulmányt azonban sokkal korábban, november közepén megmutatják a Los Angeles Auto Show-n.