Hamarosan itt az új Škoda Superb

2014.10.15. 06:41

Bár érezhető a törekvés, hogy a Škodát olcsó Volkswagenként tálalják, ez talán a Superb utódján lesz a legkevésbé érezhető.

Úgy néz ki, a Škoda egyénisége végképp a múlté, de talán most nem is dolgoznak majd olyan aktívan rajta a VW-nél, hogy elcsúfítsák az újabb modelleket. Az előző Superbnél még látszott ez a törekvés – például a rémes első lámpaformán, ami nem lehetett véletlen – de úgy tudjuk, most lényegében egy nagyobb Octaviára számíthatunk, a céges egyen-megjelenés jegyében. Műszakilag nem lesz lényeges eltérés a nemrég leleplezett Passat B8-hoz képest – legfeljebb a motorválasztékot szabják szűkebbre, bár ez sem nagyon valószínű – és a Superb várhatóan továbbra is hosszabb tengelytávú lesz, mint a Passat. Ugyanakkor az egyentechnika azt is jelenti, hogy az olyan szokatlan megoldások, mint a szedán duplán nyitható hátsó ajtaja, szintén kimaradnak az új modellből. Lesz viszont hibrid változat, a V6-os csúcsmodell helyére pedig 280 lóerős kétliteres TSI motoros kivitel érkezik.

A legújabb hírek szerint a Superb harmadik inkarnációját 2015 márciusának első napjaiban, a Genfi Autószalonon leplezik le, viszont gyártani csak a jövő év közepe táján kezdik majd.