Új Volkswagen fiataloknak

2014.10.16. 17:13

Nálunk alig ismert a VW Fox típus, tőlünk nyugatabbra egy kicsit jobban: az Up! bemutatása előtt Európában is próbálkoztak vele, kevés sikerrel. Ez az új változat lényegében ugyanaz a kisautó, de igyekeztek divatosabbá tenni.

Az orrát persze ugyanolyanra cserélték, amilyen a Polón, a Phaetonon és a többi egyenruhás Volkswagenen is van, így csak a tetővonal jelzi, hogy ez még mindig a régi Fox egy változata. A Pepper elnevezésű tanulmány azonban nem csak ebben különbözik az európai Foxtól, de a tálalásban is: 15 hüvelykes felniket és alacsony profilú gumiabroncsokat szereltek rá, szép következetesen körbeműanyagozták – bár itt hiába keressük a kartervédő-utánzatokat – a motortérbe pedig 1,6 literes, 120 lóerős négyhengerest építettek. Ezzel egész jól is mehetne a Fox Pepper, de a 9,8 másodperces gyorsulás 100 km/h-ra és a 189 km/h-s végsebesség legfeljebb közepesnek tűnik.

A Fox Pepper lehetne szériamodell is, de nem az: a VW inkább csak teszteli vele a brazil vásárlókat, hisz Sao Paolóban csupán tanulmányautóként állítják ki. Talán ha úgy látják, hogy nagy az érdeklődés, beillesztik a gyártási programba is – elvégre nincs szó nagy áttervezésről.