Extrém Mercedest takar a lepel

2014.10.17. 06:27

Ha hinni lehet a lepel által formált alaknak, a koncepcióautó-történelem egyik legextrémebb darabját tárja hamarosan a nagyvilág elé a Mercedes. A furcsa testalkatú tanulmány jó eséllyel valami szupertakarékos Merci-hírnök.

Az információkkal egyelőre szűken bánik a Mercedes, így a lepel alatt megbúvó autóról is csak a kibukkanó részletek alapján sejthető, hogy mi lesz. Annyi bizonyos, hogy a kémfotósok által lefotózott lepel nem egy új modellt takargat. Legvalószínűbb, hogy a stuttgarti márka követi a trendet, és maga is előáll egy szupertakarékos tanulmánnyal, ahogy például a Volkswagen tette az XL1-gyel.

A legárulkodóbb jel maga a meredek, lépcső nélküli forma, de a keskeny kerekek is sokat sejtettnek. A forma mindentől különbözik, amit ma a Mercedes készít, éppen ezért lesz különös meglátni a tanulmányon a márka jellegzetes hűtőrácsát. Az utaskabint és a ki tudja milyen hajtást sikerült a két tengely közé szorítani. Az oldalról készített fotók szerint alig néhány centivel nyúlik túl a forma a kerekeken, ami nem ígér tágas belsőt.

Hogy mi valójában miféle anti-Mercedes van készülőben arra talán a következő autószalonok adnak  majd választ. Novemberben jön a Los Angeles-i, januárban pedig a detroiti szalon. Csodálkoznánk ha e kettő valamelyikén nem derülne ki, mire készülnek a németek.